Кошик
4 відгуків
+380974932343
+380679769037
Ecometa
Кошик

Що означає H.A.C.C.P.?

Що означає H.A.C.C.P.?

Що означає H.A.C.C.P.?

H.A.C.C.P. Система (Аналіз ризиків і критичні контрольні точки) процедура призначена для виявлення і оцінки масштабів загроз безпеки харчових продуктів, з точки зору його якості медичної допомоги та ризиком цих небезпек в ході всіх етапів виробництва і розподілу. Це також система, спрямована на визначення методів пом'якшення цих загроз.

З 1 січня 2006 року відповідно до Правила ЄС 852/2004, кожна з компаній в харчовій промисловості (заводи, ресторани, кафе і т.д.) повинні підготувати систему документації самообслуговування, яка може бути перевірена за допомогою внутрішнього і зовнішнього аудиту.
 

Система HACCP базується на семи принципах:

1. Проведення аналізу небезпек. Ви повинні оцінити значення небезпек і заходів контролю описує загрозу оволодіти необхідними для безпеки харчових продуктів
2. Визначення критичних контрольних точок (КПК) у відсотках.
3. Визначення критичних меж позначають величини, виміряні заходи контролю, які не можуть бути перевищені, так як це рівносильно втраті безпеки кінцевого продукту для кожної ККТ.
4. Створення системи моніторингу КПК. Кожна КПК повинна встановити вимоги стосовно способу та періодичності читання та реєстрації вартості контрольних заходів (моніторинг КПК) та особи, відповідальної за ці заходи.
5. Визначення коригувальних дій, тобто розробка процедур для коригувальних дій, які необхідно вжити, якщо моніторинг показує, що критичні межі були перевищені.
6. Визначення процедур запису. Документація та записи системи HACCP є доказом забезпечення безпеки харчових продуктів. Вся документація повинна зберігатися протягом 3 років після продажу.
7. Встановлення процедур верифікації. Опишіть, як перевірити правильність функціонування системи.

Інші статті